Filtru căutare: Constanta

SENATOR CONSULT SRL

Adresa

Aleea Macilor, nr. 8

Despre SENATOR CONSULT SRL

Consultanță în vederea realizării certificatului și auditului energetic și Consultanță în vederea implementării, respectiv certificării a sistemului de management ISO
SENATOR CONSULT este o firmă de consultanță cu capital integral românesc, înființată în martie 2006, la Constanța, de către un grup de specialiști în sisteme de management care vă oferă soluții complete în documentare, proiectare și asistența de-a lungul implementării de sisteme de management al calității, protecție a mediului, igenă alimentară, siguranță și securitate ocupațională, sisteme integrate de management, în conformitate cu normele internaționale din domeniul ISO (International Organization for Standardization). Într-un mediu de afaceri dinamic precum cel prezent pe piața românească actuală, cu noi tendințe și oportunități ce apar în fiecare zi, organizațiile au nevoie de sprijin real pentru dezvoltarea afacerii lor, furnizarea unor servicii de calitate în acest sens, îl reprezintă unul dintre obiectivele SENATOR CONSULT.
Ne-am propus să promovăm principiile managementului calității totale, ca directive care trebuie să guvernamenteze orice tip de afacere. Scopul principal al sistemelor de management pe care noi le proiectăm și implementăm este de a dezvolta soluții inovative pentru susținerea progresului organizațional.
Senator Consult, oferă consultanță ISO 9001/ISO 14001/OHSAS 18001/HACCP/ISO 22000 în vederea certificării ISO conform cerințelor europene și este prezentă la nivel național prin specialiști bine pregătiți în implementarea de sisteme de management în vederea proiectării, elaborării și implementării sistemelor ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 și HACCP/ISO 22000, clienților săi.
Senator Consult oferă servicii în vederea realizării certificatului și auditului energetic.
Certificatul de Perrformanță Energetică este parte componentă și stă la baza realizării Auditului Energetic.
Spre deosebire de Certificatul de Performanță Energetică care cuprinde recomandări pentru îmbunătățirea performanței energetice a clădirii, prin Audit energetic se identifică și se stabilesc măsurile în vederea creșterii performanței energetice a clădirii, se propun soluții și pachete de soluții, se analizează efectele tehnice și economice ale aplicării măsurilor propuse (estimarea costurilor, a economiei de energie, durata de recuperare a investiției, durata de recuperare a investiției din econorniile de energie, etc.). Elementul comun al celor doua documente îl constituie analiza termică și energetică a clădirii. 
Începând cu 20 iulie 2013 dacă vindeți, închiriați sau doriți să realizați renovări majore, veți avea nevoie de certificarea energetică a aeesteia. Prevederea legală este deja valabilă pentru construcțiile noi cărora nu Ii s-a făcut încă recepția de către autorități Ie locale. Pe scurt, începând cu data menționată mai sus, prezentarea 
certificatului energetic la tranzacțiile imobilare, de închiriere sau vânzare devine OBLlGATORIE! De asemenea, se va introduce obligativitatea afișării certificatelor de perforrnanță energetică la clădirile aflate în proprietatea/adrninistrarea autoritaților publice sau a instituțiilor care presteaza servicii publice, cu o suprafață utilă de peste 500 rnp. Începând cu 9 iulie 2015, va fi obligatorie afișarea certificatului de 
performanță energetică pentru clădirile aflate în proprietatea/administrarea autorităților publice sau pentru instituțiile care prestează servicii publice cu o suprafață utilă de peste 250 mp. 
Auditul energetic al unei clădiri este operațiunea prin care se identifică principalele caracteristici termice ale construcției și ale instalațiilor aferente acesteia.
C PE este parte componentă și stă la baza realizării Auditului Energetic. În cadrul unui audit energetic se analizează rezultatele obținute prin analiza termică a clădirii și stabilesc soluții tehnico-financiare de reabilitare și/sau modernizare termică a construcției și a instalațiilor aferente acesteia.
Un auditor energetic este o persoană fizică certificată pentru a putea inspecta și evalua nivelul de eficiență a răspândirii energiei dintr-un imobil. Ca parte a acestei inspecții auditorul energetic va măsura consurnul de energie, va urmări pierderile de căldură, și va verifica operațiunile și eficiența încălzirii, ventilației și a sistemelor de aer condiționat.